Вівторок
16.04.2024
23:02:35
Рідною мовою
Форма входу
Калєндар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук

Користувальницький пошук
Теґи

Aenean elementum facilisis

Словник карпатських назв

Топоніміка ...</a></p>  <p><a href=Читать

Aenean elementum facilisis

Про майбутнє...

Вірус...Читать

Aenean elementum facilisis

Жаргон по-тернопільськи [шматок ТУСи]

В часи, коли Інтернет був лише для "обраних

Читать

Рекляма
Трохи гумору


Найкращі анекдоти щодня!
Надворі
погода Ternopil прогноз погоди на 5 днів

Погода в інших містах
Колєґи
KАРПАТИ.INFO - Все про відпочинок в Kарпатах Українські традиції
Пиши українською Справочник отдыха в Карпатах
Поиск проживания Карпаты Благотворительная организация «СИЯНИЕ НАДЕЖДЫ»
Конюхів

Центр активного відпочинку та спорту
ЕКСТРЕМАЛ

Путешествия и отдых - каталог сайтов
Я радий, що я українець!

Ціла банда колєг
Отримай бонус!

Ви можете отримати Бонус у розмірі 0,01-0,10 WMR на гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Захисний код

Бонус наданий сервісом www.wmcasher.ru


БІЛЬШЕ БОНУСІВ!
Лічильники
Экстремальный портал VVV.RU
статистика
Счетчик PR и тиц
Виды отдыха Пеший туризм
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

...Мандри...

Головна » Архів новин
« 1 2 3 4 5 ... 7 8 »
28 січня 2012 р. в селі Геча Берегівського району пройде VI Міжнародний конкурс гентешів - різників. Учасників свята пригощатимуть вином і домашньої горілкою, коптитимуть ковбаси, також в програмі – танці до ранку.

Програма свята (фото клікабельне):



07.00 - Збір команд перед будівлею с/ради, пригощання учасників конкурсу гарячим вином та домашньою горілкою. Ловля та зарізання свиней, традиційне обпалювання свиней соломою.

07.00 - 14.00 - Виготовлення національних угорських страв зі свинини (кров’яна гурка, печінкова гурка, квашена капуста з м’ясом, свіжоспечені ковбаси, зельц, студень, копчене сало, копчена ковбаса, копчена шонка, шкварки).

07.00 – 18.00 Продаж та купівля страв, коптіння ковбас на місці, та дегустація свіжо-копчаних ковбасних виробів.

08.00 - 18.00 Дегустація вин місцевих виноробів.

13.00 - Відкриття фестивалю.

14.00 – 17.00 Культурно – розважальна програма в Гечанському будинку культури.

17.00 - Нагородження переможців конкурсів.

20.00 - Танці та розваги до ранку.

Якщо є бажання, контактуйте тут: Файне свято! Ціна питання - 140-150 грн. (з Ів.-Франківська).
Переглядів: 1114 | Додав: eR-man | Дата: 24.01.2012 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Цього року Міжнародний день гір присвячений темі гір і лісів. Наявність гірських лісових масивів має вирішальне значення для екологічного здоров'я світу. Вони захищають вододіли, забезпечують прісною водою більше половини людей у світі. Їх багатюща флора і фауна забезпечує харчуванням і кормом населення гірських районів і є важливим джерелом, як деревини, так і інших лісових продуктів.


У верхів'ях Гропинця, околиці Шибеного, photo by Stern, Nichvydy TEAM, листопад 2007

Однак у багатьох частинах світу гірські ліси перебувають під загрозою, і процес знеліснення в районах тропічних та інших гірських лісів триває з вражаючою швидкістю. Захист цих лісів і раціональне використання лісового багатства, є важливим кроком на шляху до сталого розвитку гірських районів.

Проблема дуже актуальна і для України, зокрема лісів Карпат, які не одне десятиліття страждають від масових і не дуже мудрих вирубок. Це вже призвело до трагічних повеней останніх років, що ж буде в майбутньому, якщо не змінити підхід до ведення лісового господарства та, зокрема, лісозаготівель - не так і важко здогадатись.

Мета Дня полягає в тому, щоб підвищити рівень обізнаності про важливість гірських лісів, їх ролі в зеленій економіці і процесі адаптації до змін клімату.

Переглядів: 1309 | Додав: eR-man | Дата: 11.12.2011 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (2)

Всесвітній день туризму (ВДТ) 2011 року проводиться під девізом: Туризм об'єднує культури. Вибір теми продиктований бажанням відзначити роль туризму в об'єднанні різних світових культур за допомогою подорожей.

Враховуючи, що кожного року мільйони людей подорожують по всьому світу, ніколи ще така величезна кількість людей не відвідувала так багато місць і не стикалася з іншими культурами. Подібна взаємодія між окремими особами та спільнотами та їх різноманітними культурами сприяє зростанню толерантності, взаємоповаги та взаєморозуміння - елементів пострения мирного світу.


ВДТ також є закликом до організацій, які займаються туризмом, туристським та місцевим спільнотам у всьому світі виявляти відповідальний підхід до використання та управління культурою з метою її збереження для майбутніх поколінь.

Переглядів: 974 | Додав: eR-man | Дата: 27.09.2011 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)




"Через двадцять років ви більше жалкуватимете про те, що не зробили аніж про те, що ви зробили. Тому відкиньте сумніви. Забирайтеся геть з безпечної гавані. Ловіть подорожній вітер усіма вітрилами. Досліджуйте. Мрійте. Відкривайте!"
Марк Твен
Переглядів: 958 | Додав: eR-man | Дата: 08.08.2011 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

6-10 липня - "класика" Карпат для новачків: Дземброня - Вухатий Камінь - Смотрич - Піп Іван - Марічейка - Шибене - Буркут.


Одне із ребер Вухатого Каменя, 21.07.2006 (с) eR-man, Nichvydy TEAM

4 ночівлі, полонинське життя, водоспади, скелі, сліди першої світової, руїни старого польського притулку, Чорногора у всій красі, цвітіння рододендронів, "Білий Слон", гірське лісове озеро, мінеральні води та багато іншого...

Виїзд з Тернополя 5 липня ввечері, можемо ще когось взяти... :))
Переглядів: 1773 | Додав: eR-man | Дата: 23.06.2011 | Рейтинг: 4.7/6 | Коментарі (7)


У суботу, 26 березня о 20:30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для боротьби зі зміною клімату.

Сміливо, просто та легко, Година Землі 2011 має на меті продемонструвати урядам країн світу, бізнес-організаціям та людям, що дії проти глобального потепління не тільки необхідні, але й можливі.





Цього року Година Землі - це більше, ніж година! Ми повинні діяти щодня, роблячи невеликі кроки назустріч майбутньому без зміни клімату, майбутньому, у якому всі забезпечені природними ресурсами, майбутньому, у якому людина живе в гармонії з природою! Світ не може більше чекати; і перший крок такий же простий, як вимкнути світло. 

"Масові відключення енергії можуть викликати проблеми в системах енергозабепечення міста. Тому не треба зосереджуватись на призначеній годині. Набагато краще усі суботні вечори проводити із друзями на відкритому повітрі..." (kpi.ua)

Година Землі була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році, вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу, а в 2009 та 2010 Україна, разом зі 126 іншими країнами світу, також долучилася до всесвітньої акції Година Землі! (Детальніше...)


Nichvydy TEAM та Mandry.At.Ua також долучаються до ініціативи та запрошують приєднуватись своїх друзів, партнерів, гостей!




Спонсор публікаці ... Читати далі »
Переглядів: 1256 | Додав: eR-man | Дата: 23.03.2011 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (2)

Турклуб Тернопіль в особі Володимира Горона започаткував цікавий некомерційний проект "Українська туристська пісня", головною метою якого є пошук, збір, написання і популяризація україномовних туристських пісень. До проекту може долучитись кожен бажаючий: чули чи знаєте якусь туристську пісню - присилайте акорди, слова чи аудіо запис, можете чи хочете написати слова чи музику - пишіть і висилайте. Інформація проекту є загальнодоступною.


Вогонь, гітара, пісня... (фото з (c) bikeangelsk.ru)

Пісні для туристів і про туристів… Пісні про гори, ріки і печери… Пісні про водні, велосипедні, лижні, гірські, пішохідні, спелео і інші походи… Пісні про мандри, сходження і експедиції… Пісні які хочеться і які треба співати коло вечірньої ватри… Пісні на рідній мові… (Детальніше - на сторінці Турклубу...)
Переглядів: 2530 | Додав: eR-man | Дата: 11.03.2011 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)

Агрооселя – це житлове приміщення, яке знаходиться в сільській місцевості, містить не більше п'яти кімнат, пристосованих для проживання туристів і належить на правах приватної власності господарю, який займається сільськогосподарською діяльністю або зайнятий у сфері обслуговування чи соціальній сфері села.



На Тернопільщині доволі активно розвивається сільський (зелений) туризм, діє близько сорока агроосель (агросадиб), зацікавлених приймати туристів у сільській місцевості. Водночас недостатність законодавчого регулювання розвитку такого виду туризму гальмує його розвиток. (Далі...)
Переглядів: 2323 | Додав: eR-man | Дата: 24.02.2011 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)

Гори кличуть нас... На цей раз Нічвиди планують цікаву мандрівку у Зимові Карпати. Планується вихід на Піп Іван Чорногірський (за умови вдалих погодніх умов, хорошого насту), похід до мінеральних джерел в Буркуті. А саме головне - зустріч Нового Року за старим стилем у Шибеному з колядками та святковою вечерею. Також будуть прогулянки долиною Чорного Черемошу.

Виїзд з Тернополя ввечері 12.01.2011. Бажаючі долучитись пишіть у "Зв'язок із нами", кількість місць обмежена. Заявки приймаємо до 30.12.2010.

Переглядів: 2306 | Додав: Li-radyga | Дата: 20.12.2010 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (1)


Якщо ви ще не в курсі, Діма Табачьнєг людина злопамятна, Могилянка завжди йому муляла очі. Останні ініціативи Міністерства освіти ставлять під загрозу існування УКМА, стосунки Могилянки з МОН та Табачьнєгом значно ускладнились.


Ситуація загострилася до критичної: МОН не затверджує новий Статут НаУКМА та правила вступу до Могилянки на 2011 рік. Суть претензій – намагання скасувати ті привілеї та відмінності, які, власне, і вирізняють Могилянку: англійську мову як другу робочу, елементи Liberal Arts Education (інтердисциплінарність), структуровані докторські програми європейського зразка, вимогу англійської мови для абітурієнтів, тощо.

Переглядів: 1069 | Додав: eR-man | Дата: 18.12.2010 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)

Мандри Україною. Гори і ліси, річки та озера, замки й монастирі, міста і села. Карпати та Полісся. Галичина й Волинь. Тернопіль і Тернопільщина. Туризм, походи, захоплення. Будні і свята. Спогади і враження.
Творчі креації. Те, що хотілося б побачити, а також і те, що бачимо щодня, але не звертаємо уваги.
Mandry.At.Ua - Мандруй Разом із Нами!

При будь-якому використанні матеріалів сайту, посилання на mandry.at.ua є обов'язковим!