П'ятниця
29.03.2024
13:14:07
Рідною мовою
Форма входу
Калєндар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Пошук

Користувальницький пошук
Теґи

Aenean elementum facilisis

Словник карпатських назв

Топоніміка ...</a></p>  <p><a href=Читать

Aenean elementum facilisis

Про майбутнє...

Вірус...Читать

Aenean elementum facilisis

Жаргон по-тернопільськи [шматок ТУСи]

В часи, коли Інтернет був лише для "обраних

Читать

Рекляма
Трохи гумору


Найкращі анекдоти щодня!
Надворі
погода Ternopil прогноз погоди на 5 днів

Погода в інших містах
Колєґи
KАРПАТИ.INFO - Все про відпочинок в Kарпатах Українські традиції
Пиши українською Справочник отдыха в Карпатах
Поиск проживания Карпаты Благотворительная организация «СИЯНИЕ НАДЕЖДЫ»
Конюхів

Центр активного відпочинку та спорту
ЕКСТРЕМАЛ

Путешествия и отдых - каталог сайтов
Я радий, що я українець!

Ціла банда колєг
Отримай бонус!

Ви можете отримати Бонус у розмірі 0,01-0,10 WMR на гаманець 1 раз на добу

Гаманець
Код Захисний код

Бонус наданий сервісом www.wmcasher.ru


БІЛЬШЕ БОНУСІВ!
Лічильники
Экстремальный портал VVV.RU
статистика
Счетчик PR и тиц
Виды отдыха Пеший туризм
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

...Мандри...

Блоґ

Головна » 2009 » Серпень » 7 » ПРО МУДАКІВ [шматок ТУСи]
ПРО МУДАКІВ [шматок ТУСи]
19:57:51
Мудак

Fialka
пише "Уривок з роману Іздрика "Воццек"

Для мудака немає більшої розваги, як побачити, що хтось спіткнувся і упав, або комусь на голову крапнула ворона, або хтось сів на свіжопофарбовану лавку чи вступив у калюжу. Мудак – він різний, але завжди мудак. Він старанно відригуватиме після обіду, знаючи, що ти терпіти цього не можеш, і весело реготатиме, якщо помітить на твоєму обличчі гримасу відрази. В поетичній задумі він копирсатиме пазурі гребінцем, вуха – сірником, а для профілактики зубів використає ножиці, спеціально виплеканий жовтий ніготь мізинця, скріпку або англійську булавку. В пубертатний період він безперервно й  ненастанно видушує вугрі перед дзеркалом, а в сезон парування продовжує вправлятися на своїй самиці, причому полюбляє робити це в людних місцях, скажімо, на пляжі. Якщо мудаків збирається декілька, вони п'ють пиво з трилітрового слоїка, до посиніння розписують пулю, а потім влаштовують чемпіонат з гучного газовипускання чи каліграфії напісу. Однак, не зважаючи на каліграфічні здібності, мудак ніколи не може влучити ні в унітаз, ні в пісуар, не кажучи вже про отвір стільчака. Зате він залюбки буде лляти в умивальник. Ті ж раритетні види мудаків, яких природа відзначила прицільністю, ніколи не спускають по собі води, завершуючи акт випорожнення розлізлою крапкою укинутого в жовту калюжу недопалка.

В їдальнях і кафе мудак не може подолати шлях до каси без того, щоб не випити відразу свій компот або не почати напихатися солодким коржиком, не чекаючи ні розрахунку, ні десерту. А якщо навіть компоту і пощастить вцілити якимось чином до завершення обіду, то мудак спочатку сполоще ним рот і аж потому проковтне. Я бачив безумців, які полоскали писок кефіром, чорною кавою, шампанським – останнє, як правило, закінчувалося катастрофою.

Мудак має непереборні сертименти до жуйки. Йому надзвичайно важко виплюнути її, а, тим більше, викинути. Він гордий своїм умінням видувати з неї кульки (ті, що не вміють, втішаються витягуванням з-поміж зубів довжелезних шмарклів). На час їжі, поцілунку чи офіційної розмови мудак виймає гумку і кладе її на видне місце, щоб кожен зміг помилуватися зліпком його досконалих щелеп. Найделікатніші в подібних випадках скачують компактну білу кульку, котру чіпляють позад вуха. Використані, висмоктані до останньої клейкої субстанції жуйки, наліплюються мудаками на стільці і стіни, під столи і вікна, попросту кажучи – всюди.

Мудак ніколи не скористається серветкою перед тим, як пригубити напій. Тому святковий стіл завжди прикрашений заслиненими ним, масними по краях шклянками. Мудачки до того ж щедро наквацьовують посуд незмивними слідами своєї водо-гасо-ацетононерозчинної шмінки.

На мудачок взагалі боляче дивитись під час їжі – вони (очевидно, в силу якогось не вивченого досі синдрому некоординованості рухів) постійно стукають себе по зіпсутих і без того зубах виделками, ложками, горнятками; снідання з ними – це феєрія звуків, вечеря – справжній стоматологічний шал.

Мудачка безпосередня, ба більше – вона природна. Приходячи до тебе затемна, вона й гадки не має, що справа йде до копуляції – куди там! вона нізащо не опуститься до подібних вульгарних і прагматичних міркувань! – але в якийсь момент, несподівано сама для себе, вона раптом падає навзнак, широко розкидаючи ноги, і ти маєш змогу насолодитися всіма ароматами її позавчорашньомитого тіла.

Після ночі з мудачкою ти стаєш власником страхітливих потвор: гори напомаджених бичків, кучерявого, до несподіванки густоволосого мила (бо врешті-решт на свою біду ти таки відсилаєш її до ванни) і
підозрілих новоутворень у сміттєвому відрі.

Сліди життєдіяльності цих нав'язливих створінь отруюють життя повсюдно:

ковбасу вони ріжуть ножем, щойно вмоченим у мармоляду;

дзюрчать, не зачиняючи дверей (очевидно, вважаючи, що це неабияк тебе збуджує);

після відвідин дантиста переконливо запрошують тебе оглянути новісіньку пломбу в глибині роззявленої пащі, а твої спроби обережно відмовитися проникливо трактують яко ф а л ь ш;

їхня пікантна манера розмовляти за обідом переконливо дозволяє прослідкувати всі стадії перетворення шніцеля на ф а р ш;

сміються вони відверто, щиро і безтурботно, демонструючи при цьому вміст ніздрів і засліплюючи  блиском золотих коронок, що цілком безповоротно перетворює твоє залицяння в ф а р с;

вони здатні захоплюватися кожною пташиною, кожною хмариною, вони вишукують красу в малому і поклоняються різним божкам;

між зубами (от нав'язлива тема!) у них завше застряє шматочок салату або зелена цибулька, що складає неповторний за колоритом і фактурою образ: чорне дерево й слонова кість, віртуозерія кармазинових штрихів і заключний акцент смарагдової крапки;

їхні використані гігієнічні прокладки можна зустріти в найнеможливіших місцях, включаючи високогірні вершини (принаймні, кожен твій відпочинок на морі отруєний віхтями брудної вати, що стирчать з усіх щілин згвалтованих кабінок для переодягання, де галасливі мудацькі діти справляють різноманітні свої потреби);

подібно дітям мудачки дуже елгантно лускають насіння (при цьому уста їхні розтуляються з непритаманною оральним виростам хтивістю);

вони п'ють пиво з хвацькістю Гаргантюа, Пантагрюеля і Томаса Манна, взятих разом з братом його Гайнріхом;

з насолодою справжнього філолога вслухаються у рики й матюки;

плюються густо, як солдати;

і люблять читати, писати, співати,

і знають цитати,

і вміють кохати,

і це справді істинно незаперечно так, бо вони вірно і віддано, вірно і віддано, безмірно піддано кохають своїх мудаків.

Мудак, мудак, мудак…

Що там ще?

Мудак – людина принципів, у котрі він свято вірить і котрих він свято вірить, що дотримується. Один кретин, з яким я змушений був жити поруч протягом кількох років і який перетворив ці роки на пекло товариських стосунків, прощаючись, за пару хвилин легко переконав мене, що всі його вчинки підлягають закону всесвітньої справедливості і рівноваги. І я зрозумів, наскільки зле і недалекоглядно я трактував його раніше як дрібного негідника і мстивого нікчему.

Мудак завжди прихильник чогось-такого-оригінального. Він завзято вишукує екзотичні, критичні, екстраординарні та маргінальні прояви буття.

Мудак – страшенний ентузіаст виїздів на природу. З шашличками, дівчатками, музичкою.

Мудак зазвичай настроєвий, почасти сентиментальний. Він залюбки згадує дитинство й юність, як справжній сноб готує коктейлі за рецептами, вичитаними в Хема, а каву п'є з періодичністю, підказаною постейзенштейнівським монтажем французьких фільмів.

Мудак – природжений турист. Кожен туристичний автобус напханий мудаками.

Мудаки кохаються в талісманах, сувенірах і відзнаках, байдуже яких – від поштівок і брелків до вірчих грамот і фамільної зброї. Мудак, який не має браслета або персня, кульчика чи шворочки, а, може, татуювання, а, може, значка на лацкані, а, може, анаграми на білизні – такий мудак не мудак або зовсім не мудак. У кожному разі я взяв би під сумнів мудакуватість як неповноцінну і підозрілу.

Мудак – завжди індивідуальність. Він вирізняється з натовпу – (він стильний, він має свою, притаманну лише йому зачіску, манеру одягатись, він старанно добирає взуття і прикраси) – очевидно тому натовп складається з мудаків.

Мудак охочий до знань, ба, навіть до всезнайства. Він прагне Мудрості, Істини, Правди. Він хоче своїми ручками весь світ обійняти. Своєю смердючою всеохопною любов'ю.

Мудакові замало завжди однієї тільки батьківської віри – він хоче пізнати всі існуючі і уявні релігії. Мудак дослідник і екуменіст. Його зжирають цікавість і сенсорний голод.

Це мудаки влаштували перші виправи на Схід (і на Захід), це вони придумали слова "сидгарта", "катарсис", "нірвана". Це вони завезли помідори, порох, анашу й уклали перший міфологічний словник.

Вони боролись за декларації незалежності і прав. Вони захищають рівність і демократію. Вони проповідують слово боже повсюдно.

Мудаки створили науку і так званий "об'єктивний підхід", згідно з яким чорне і біле, верх і низ, пречисте й сквернотне, гівно і вино, воно і воно – є рівноцінними об'єктами класифікації. Мудакам притаманне глибоке метафоричне та езотеричне бачення. Вони і тільки вони можуть угледіти в землі і воді, печерах і коморах, камерах і тунелях, у вікнах і вінках, калошах і шкарпетках – символи піхви, черева, вагіни, а по-простому кажучи – п(…). Це їм ввижається у дереві і в пальці, у потязі й смичку, в стрілі й єдинорозі, в сурмі і в рурі, в ковбасі, огірку і навіть у кульковій ручці – один великий і непереможний х(…).

Мудаки вигадали мистецтво і всіляко підтримують його культ. Вони, мовляв, лиш передавачі гармонії небесних сфер. Митці, мовляв, – найкраща, найбеззахисніша частина людства. Вони так носяться з своїми "оголеними нервами" і світовою скорботою, що доводять публіку до шалу, до всирачки. А в публіці шаліють залюбки. Вони вибороли собі чергове позапільгове право впиватися, вшиватися, обкурюватися, обколюватися, любити чужих жінок і власних тещ, неповнолітніх, перестарілих, парнокопитних, яйцекладних, сумчастих, перетинчастокрилих, і навіть право не любити взагалі. Вони не
потрафлять зарубати курки, але не проти вени врізати на сцені – ось де гранична болючість невимовно жертовної екзистенції надчутливого мистецьокого серця!

Однак я захопився.

Мудак іще, здається, совісливий, церемонний (або безцеремонно-безсовісний) і, як і кожна людина, грішний та слабкий.

І нарешті:

Мудак, як правило, – хороший товариш. Тому мудаки гуртуються. Мудак ніколи не може бути сам. Його бажання спілкуватися пересилює всі інші бажання та інстинкти, навіть інстинкт самоподвоєння. Табуни мудаків-тубільців надзвичайно стабільні, мають власні табу і займають більш-менш визначені ареали. А отже проблема винищення мудаків не є вже такою складною. Власне кажучи, вона є есхатологічною проблемою, адже мудаки – практично всі. "

Опубліковано Monday, December 16 @ 22:23:03 EET by crazy_cow
tyca.org.ua


Спонсор публікації: Супер фотоэффекты бесплатно и фотоэффекты и приколы.


Re: ПРО МУДАКІВ (Оцінка: 1) by uchilka on Tuesday, December 17 @ 11:45:10 EET
Вам не здається, що під цей опис підпадає більшість ваших знайомих, а може і ви?

Re: ПРО МУДАКІВ (Оцінка: 1) by Fialka on Tuesday, December 17 @ 15:09:04 EET
так сказано ж, мудаки - практично всі

Re: ПРО МУДАКІВ (Оцінка: 1) by Rjevskiy on Tuesday, December 17 @ 15:16:07 EET
А смисл? Який смисл, користь з цієї статті ?

Re: ПРО МУДАКІВ (Оцінка: 1) by macros (dev@null.ua) on Tuesday, December 17 @ 23:23:46 EET
ого. навіть трохи спільного з собою найшов :)

Re: ПРО МУДАКІВ (Оцінка: 1) by Julchik on Thursday, December 19 @ 13:58:10 EET
я обожнюю Іздрика з Андруховичем(в принципі ти це знаєш з julchisko.strixa.org)!Але як же ш я здивувалась коли побачила САМЕ ЦЕЙ уривок!!! МІЙ УЛЮБЛЕННИЙ,бо точно описує всі зай""""и мого батька!ДЯКУЮ ТОБІ,ЩО ТИ ДОДУМАЛАСЬ ЙОГО ОПУБЛ. Тільки недалекі люди НЕРОЗУМІЮТЬ СМИСЛ! ЦЕ НЕ ТЕСТ "МУДАК ВИ ЧИ НІ",ЩОБ ХТОСЬ КУДИСЬ ПІДПАДАВ!ЯКЩО ВСЕ ОПИСАНЕ ВИЩЕ(ВСЕ!!!)ВАМ ПОВНІСТЮ ПРИТАМАННЕ- ВИ МУ Д А К ! ! !

Re: ПРО МУДАКІВ (Оцінка: 1) by Bozevilna on Monday, December 23 @ 16:32:00 EET
Мудаків аж надто багато навколо. Якби їх трохи поменшало я не думаю, що стало б якось менш цікаво. Це якраз і є ця сіра маса, що оточує нас щодня.

Re: ПРО МУДАКІВ (Оцінка: 1) by Goblin (free_goblin@ukr.net) on Tuesday, March 04 @ 16:17:32 EET

А воно так і є кожен із нас попадає під ту чи іншу статтю, а є такі що під більшість - НЕЩАСТЯ. Просто мудаки, це ще мяко сказано.

Переглядів: 3553 | Додав: eR-man | Теги: стріха, tyca.org.ua, мудаки, ТУСА, strixa, Іздрик | Рейтинг: 5.0/3 |



Всього коментарів: 1
0  
1 Kurumbulay   (23.09.2013 00:27:30) [Матеріал]
Ось сайт про мудаків http://www.yarodilsyamuda.com/


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Мандри Україною. Гори і ліси, річки та озера, замки й монастирі, міста і села. Карпати та Полісся. Галичина й Волинь. Тернопіль і Тернопільщина. Туризм, походи, захоплення. Будні і свята. Спогади і враження.
Творчі креації. Те, що хотілося б побачити, а також і те, що бачимо щодня, але не звертаємо уваги.
Mandry.At.Ua - Мандруй Разом із Нами!

При будь-якому використанні матеріалів сайту, посилання на mandry.at.ua є обов'язковим!